انجام کلیه جراحی های دندان در کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی زهره

 

کلیه خدمات جراحی های دندان، بازسازی، ایمپلنت و جراحی های زیبایی در دندانپزشکی شبانه روزی زهره زیر نظر دندانپزشکان مجرب انجام می پذیرد

جراحی اپیکو چیست؟

 

جراحی پری‌آپیکال (جراحی انتهای ریشه دندان) یا جراحی آپیکواکتومی(که به طور مختصر آپیکو نامیده می شود) ازجمله درمان‌هایی است که در موارد زیادی می‌تواند یک‌ دندان را  از کشیده شدن نجات دهد.

اگرچه امروزه باوجود درمان‌های ایمپلنت برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته، دندان‌پزشکان کمتری مبادرت به ارائه این درمان‌ها می‌کنند. چراکه این جراحی ازنظر تکنیک از جراحی ایمپلنت ساده‌تر نیست و پیچیدگی‌های زیادی دارد، از طرف دیگر آموزش‌های خاص و کسب تجارب زیاد برای ارائه این درمان وجود دارد که امروزه در حیطه آموزش دندان‌پزشکی در دانشکده و خارج از دانشکده جای چندانی ندارند.

جراحی آپیکو زیرمجموعه‌ای از گروهی از جراحی‌های اندودنتیک (درمان ریشه) است که شامل جراحی‌های تصحیحی ریشه هم می‌شود. نام صحیح تر این جراحی، جراحی رتروگرید است (چون به‌جای تاج دندان از مسیر عکس یعنی خود ریشه، درمان با جراحی روی ریشه صورت می‌گیرد)

جراحی آپیکو چیست؟

اپیکتومی یا عمل جراحی پراپیکال در هنگام عفونت از دندان ، در اطراف ریشه دندان درون استخوان محل قرار گرفته و یک کیسه تشکیل می دهد که ممکن است آبسه ، گرانولوم یا کیست باشد. عفونت ممکن است به علت پوسیدگی یا گاهی آسیب به دندان ایجاد شود. عفونت پریاپیک در اطراف آکس دندان به علت تروما معمولاً با دندانهای جلویی مشاهده می شود که بسیار مستعد آسیب هستند. این امر به دلیل طولانی بودن عفونت ، بدون توجه به این بیماری رخ می دهد زیرا عموماً بدون درد است.

در این جراحی بعد از کنار زدن لثه و بافت‌های پوشاننده استخوان، امکان دسترسی به انتهای ریشه دندان داخل استخوان فک فراهم می‌شود. بعد از دسترسی مقادیری از استخوان اطراف انتهای ریشه در صورت نیاز برداشته می‌شود تا امکان مشاهده ریشه دندان فراهم شود. سپس اطراف ریشه دندان از بافت‌های احتمالی که می‌توانند حتی کیست باشند پاک‌سازی‌شده و ضایعه خارج‌شده برای ارسال به آزمایشگاه پاتولوژی کنار گذاشته می‌شود. در پایان در بیشتر ابن جراحی‌ها، مقادیری از انتهای ریشه دندان قطع‌شده و کانال‌های ریشه با ماده‌ای پر می‌شود.

در بعضی از این جراحی‌ها ممکن است که نیاز به قرارگیری استخوان مصنوعی یا روش‌های پیشرفته‌تر بازسازی استخوان وجود داشته باشد. در آخر بافت‌ها سرجای خود برگردانده شده و بخیه زده می‌شود.

جراحی آپیکو برای چه دندان‌هایی انجام می‌شود؟

بیشتر موارد جراحی ریشه برای دندان‌هایی انجام می‌شود که درمان ریشه (عصب‌کشی) انجام‌شده است و حتی تکرار آن به دلایل مختلف موفقیت‌آمیز نبوده است؛ بنابراین قدم اولیه در اکثر موارد جراحی آپیکو انجام شدن درمان ریشه یا درمان مجدد ریشه به روش عادی (بدون جراحی) است. در موارد با تشخیص احتمالی ضایعات ناشناخته و یا کیست، صدمات ضربه‌ای به دندان، ریشه‌های با شکل غیرطبیعی و … هم ممکن است که جراحی رتروگرید ریشه انتخاب مناسبی باشد.

جراحی آپیکو را چه دندان‌پزشکانی انجام می‌دهند؟

جراحی آپیکو از مواردی نیست که دندان‌پزشکان در دوره عمومی به‌صورت عملی برای انجام آن آموزش ببینند. این درمان به‌صورت تخصصی توسط متخصصان درمان ریشه انجام می‌شود. جراحان فک و صورت هم برای انجام این دست جراحی‌ها آموزش می‌بینند. بعضی از جراحان لثه هم ممکن است که مبادرت به انجام چنین جراحی‌هایی بکنند.

ایمپلنت یا جراحی آپیکو؟

سؤالی که ممکن است به ذهن برسد این است که وقتی‌که کار یک‌دندان به جراحی ریشه می‌رسد، آیا کشیدن دندان و جایگزینی با ایمپلنت آن بهتر نیست؟ در موارد زیادی البته پاسخ این سؤال بله است. چراکه درمجموع موفقیت آماری ایمپلنت از جراحی رتروگرید بیشتر است. ولی مواردی هم وجود دارد که با یک جراحی آپیکو می‌توان دندان یا دندان‌هایی را از کشیده شدن نجات داد یا در شرایطی که امکان ایمپلنت به هر دلیلی وجود ندارد یا نتیجه جراحی ایمپلنت قابل پیش‌بینی نیست، ممکن است که جراحی آپیکو گزینه مطلوبی باشد.

بعد از جراحی چه مواردی را باید رعایت کرد؟

بعد از جراحی‌های رتروگرید (آپیکو) تقریباً بیشتر ملاحظات مانند کشیدن دندان یا جراحی خارج کردن دندان است که شامل پرهیز از غذاهای گرم و غذاهای سفت، مصرف مایعات خنک، تمیز نگه‌داشتن موضع زخم با شست‌وشو و … می‌شود. در هفته اول، معاینه محل جراحی توسط دندان‌پزشک و برداشتن بخیه‌ها در صورت نیاز صورت می‌گیرد. در ماه‌های بعد نیاز به بررسی روند بهبود با استفاده از رادیوگرافی وجود دارد.

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت ثابت

در این روش استخوان فک را تراش داده و فیکسچر را در استخوان تعبیه می کنند و دندان جدید را روی آن قرار می دهند. …

ایمپلنت متحرک

در این روش دندان های کناری را تراش می دهند و دندان را به این دو دندان فیکس می کنند …

ایمپلنت تک دندان

ایمپلنت کل فک

اگر شخصی کلیه دندان‌های خود را ازدست‌داده و تصمیم به بازسازی دندان‌هایش با ایمپلنت داشته باشد به این نوع درمان ایمپلنت کل دهان یا فول موس می‌گویند.

کلینیک دندانپزشکی زهره 

کلینیک دندانپزشکی زهره با داشتن پزشکانی مجرب و متخصص در زمینه ترمیم دندان، ایمپلنت، ارتودنسی، پروتز، انواع جراحی های درمانی و زیبایی و با داشتن بیش از ۱۶ سال سابقه ی درخشان و با تکیه بر دانش و تکنولوژی روز به صورت شبانه روزی و حتی در روزهای تعطیل آماده پذیرش شما عزیزان می باشد