کلیه خدمات ترمیم در دندانپزشکی شبانه روزی زهره زیر نظر دندانپزشکان مجرب انجام می پذیرد

[/col_inner]

[/row_inner]

[/col]

[/row]

[/section]
[section label=”Intro” padding=”100px”]

[row h_align=”center”]

[col span__sm=”12″ span__md=”10″ align=”center”]

ترمیم دندان

[divider]

ترمیم دندان چیست ؟

مشاهده تصویر بزرگتر

ترمیم دندان در واقع کنترل مشکلات دهان و دندان و اصلاح شرایط زیبایی آن است. به عبارت بهتر در ترمیم دندان، ساختار صدمه دیده یا از دست رفته دندانها تصحیح میشود. ترمیم دندان باعث بهبود ظاهر دندانها خواهد شد و در نهایت نه تنها به سلامت دندانهای شما کمک خواهد کرد، بلکه لبخند زیبا و فریبنده‌ای هم برای شما خلق خواهد کرد. در این مقاله به شما نشان میدهیم که ترمیم دندان چیست و انواع آن کدام است، پس در ادامه با ما همراه باشید!

انواع ترمیم دندان و عوارض ترمیم دندان

ترمیم دندان یک رویه دندان‌ پزشکی است که به احیای عملکرد، انسجام، ظاهر و ساختار دندان‌های صدمه دیده یا از دست رفته می‌پردازد. به کمک این رویه بسیاری از مشکلات دندان برطرف می‌شود. دندان‌پزشکان عمومی به راحتی قادرند بسیاری از رویه‌های ترمیم دندان را انجام دهند.

هدف اصلی از ترمیم دندان تا حد امکان حفظ دندان‌های طبیعی است. پس از آن و در شرایطی که امکان حفظ دندان طبیعی نباشد از روش‌های جایگزین دندان از دست رفته، برای پر کردن فضاهای خالی دهان و بین دندان‌های دیگر استفاده می‌شود. پرکردن این فضاهای خالی در دهان به حفظ دندان‌های باقیمانده کمک می‌کند، زیرا این فضاهای خالی شرایط مناسبی را برای تشکیل پلاک روی دندان‌های باقیمانده در دهان فراهم می‌آورند و آن‌ها را آسیب‌پذیر خواهند کرد.

به همین دلیل در ترمیم دندان، تنها حفظ دندان صدمه دیده مورد توجه قرار نمیگیرد، بلکه سلامت سایر دندان‌های باقیمانده در دهان نیز به دقت مورد معاینه قرار می‌گیرند. زمانی که دندان صدمه دیده و سپس از دست می‌رود، این مسئله از اهمیت بالاتری برخوردار خواهد شد، چرا که در این حالت فشار بیشتری به سایر دندان‌ها طبیعی وارد خواهد شد. بهترین کار، انتخاب روش ترمیم دندان مناسب با شرایط دهان و دندان و البته بودجه مالی شما می‌باشد.

پرکردگی

امروزه به لطف گزینه‌های متنوع برای ترمیم دندان تقریباً تمامی مشکلات دندانی برطرف می‌شود. این روش‌ها مشکلاتی چون پوسیدگی، صدمه‌دیدگی یا حتی از دست دادن دندان را برطرف می‌کنند و لبخند شما را اصلاح و زیبا خواهند کرد. با توجه به مشکلات دندانی شما، دندان‌پزشک معمولاً دو نوع ترمیم دندان را پیشنهاد می‌دهد.

ترمیم دندان مستقیم

در ترمیم دندانهای مستقیم تمامی اقدامات و ساخت قطعات لازم در داخل دهان تکمیل و انجام می‌شود. این رویه تحت عنوان پرکردگی هم شناخته می‌شود که شامل قرار دادن یک ماده سازگار با ساختار دندان بر روی حفره تمیز شده و عاری از عفونت و پوسیدگی است. این مواد سپس بر روی دندان ثابت می‌شوند و ساختار و ظاهر دندان صدمه دیده و یا پوسیده را احیا می‌کنند.

از مواد متداول مورد استفاده برای پرکردگی می‌توان به آمالگام (با رنگ سیاه) و کامپوزیت (با رنگ شبیه دندان طبیعی) نام برد. از عوارض ترمیم دندان مستقیم می‌توان به حساسیت دندانی، درد اطراف محل پرکردگی و پوسیده شدن مواد پرکردگی اشاره کرد. پرکردگی یکی از متداول‌ترین روش‌های ترمیم دندان است و از شدت تهاجم کمتری برخوردار می‌باشد.

ترمیم دندان و از دست دادن دندان

یکی دیگر از روش‌های ترمیم دندانهای مستقیم، باندینگ دندان است. این رویه برای ترمیم ترک‌خوردگی‌ها، تغییر شکل دندان‌ها یا کاهش فاصله بین دندان‌ها استفاده می‌شود. مهمترین عوارض این روش قابلیت دوام و طول عمر کوتاه آن است. باندینگ تنها بخشی از دندان را پوشش می‌دهد به همین دلیل بسیار شکننده است.

ترمیم دندان غیرمستقیم

در این رویه، ساخت قطعات مورد نیاز در خارج از دهان انجام می‌شود که شامل لمینت دندان ، تاج‌های دندانی، بریج‌ها، ایمپلنت‌ها، اینله و آنله است. در حقیقت ترمیم‌ دندان غیرمستقیم شامل روش‌های دائمی یا ثابت هستند.

با توجه به اینکه رویه‌های کاری به اقدامات، ابزار و مواد بیشتری نیاز دارد، هزینه بالاتری هم دارند. اما از طرفی می‌توانند ظاهر زیبا و باثبات‌تر برای دندان‌های شما ایجاد کنند.

شایع‌ترین روش‌های ترمیم دندانها غیر مستقیم عبارتند از:

لمینت دندانی: پوسته‌های نازک شبیه دندان که روی مینای دندان متصل می‌شود. از عوارض آن می‌توان به غیر قابل برگشت و گران بودن اشاره کرد.

تاج‌های دندانی: یا روکش‌های دندانی برای پوشاندن سطح دندان به کار می‌روند و استحکام و زیبایی به دندان می‌بخشند. مهمترین عوارض این روش شامل ضرورت تغییر شکل دندان طبیعی، ایجاد حساسیت دندانی و غیرقابل برگشت بودن آن می‌باشند.

بریج‌ها: دندان‌های مصنوعی جایگزین دندان از دست رفته هستند و فواصل خالی بین دندان‌های طبیعی او را پر می‌کنند. حساسیت دندانی، ریسک پوسیدگی در دندان‌های پایه، ضرورت تعویض بریج‌ها از جمله عوارض مهم این روش هستند.

ایمپلنت‌ها: یک روش جایگزین دندان از دست رفته است و به کمک جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد. این روش چند مرحله‌ای بک جراحی دهانی است و همچون سایر جراحی‌ها با عوارضی همراه است. از جمله عوارض آن می‌توان به عفونت، عدم پذیرش ایمپلنت و مشکلات سینوسی اشاره کرد.

دندانپزشکی شبانه روزی زهره

ایمپلنت متحرک دندان

کلیه خدمات ایمپلنت دندان، ایمپلنت ثابت و متحرک زیر نظر دندانپزشکان مجرب

ایمپلنت متحرک دندان یا اوردنچر چیست؟

درصورت نیز به تعویض تمام دندان ها، یکی از بهترین گزینه ها با بازده سرمایه ایمپلنت متحرک یا همان اوردنچر است. اوردنچر همچنین به عنوان پروتز اسنپ آن شناخته می شوند، زیرا مکانیسم اتصال پروتز به ایمپلنت ها براساس جنسیت تغییر می کند. این ثبات مانع حرکت جلو به عقب و پهلو و مانع از حرکت کل دندان ها می شود.

ایمپلنت اوردنچر چیست؟

بیمارانی که به دندان پزشکی احتیاج دارند، اغلب در هنگام انجام فعالیتهای طبیعی مانند صحبت کردن و غذاخوردن، نگران ریزش دندان، شل شدن یا افتادگی آنها هستند. امروزه بسیاری از چسب ها و کرم های دندانپزشکی در بازار وجود دارد که به شما کمک می کند تا پروتزهای دندان را در دهان خود ثابت نگه دارید، اما بسیاری از این چسب ها استفاده نمی کنند و ممکن است در طول روز به خاطر ترس از جابجایی این ایمپلنت ها اعتماد به نفس خود را از دست بدهند، اما وقتی از ایمپلنت متحرکت استفاده می کنید به دلیل ثبات این پروتز بوسیله ایمپلنت نیاز شما را به دیگر محصولات اینچنینی مرتفع می سازد.

از آنجا که مفهوم ایمپلنت بسیار رایج شده است، بسیاری از دندانپزشکان این گزینه خوب و ارزان را به بیماران پیشنهاد نمی کنند. اوردنچر قابل جابجایی و بزرگتر از پروتز ثابت است، اما مزایای زیر را می توان برای این نوع پروتز بیان کرد:

  • هزینه کمتر (تقریبا به اندازه نصف)
  • تمیز کردن راحت تر، از آنجا که پروتز ها قابل برداشتن هستند، تمیز کردن آنها زمان بسیار کمتری صرف می کند.
  • برای بیمارانی که دچار افت شدید استخوان هستند، اوردنچر ایمپلنت می تواند پشتیبانی بیشتری از فرم صورت فراهم کند. این یک مزیت است که با استفاده از پروتز دندان می توان فضایی که از استخوان از بین رفته است را پر کنیم.

برای مشاوره رایگان با پزشکان ما، همین حالا تماس بگیرید!

اوردنچر را چطور جایگذاری می کنند؟

این یک روش درمانی چند مرحله ای است:

ابتدا ایمپلنت های دندانی در فک قرار می گیرند و حدود ۲ ماه به استخوان فک اجازه می دهند تا به ایمپلنت بپیوندد.

سپس مجموعه ای از اوردنچر سفارشی برای شما ساخت می شود تا بتوانید به راحتی در دهان خود قرار دهید و شکل و رنگ مجموعه طبیعی به خود بگیرد.

به دلیل اینکه اوردنچر به فک ثابت می شود، هیچ نگرانی برای لغزش و جابجایی آن نخواهید داشت.

آیا من کاندید خوبی برای استفاده از ایمپلنت متحرک هستم؟

بهترین راه برای اینکه بفهمید شما کاندید مناسبی برای استفاده از ایمپلنت متحرک هستید، مشورت با تیم دندانپزشکی زهره است، با استفاده از تصویر برداری و تشخیص پیشرفته، ما به طور کامل وضعیت فردی شما را بررسی خواهیم کرد و به شما کمک می کنیم تا تعیین کنید آیا اوردنچر می تواند نتایج بهینه برای شما داشته باشد.

همچنین پزشکان ما حین درمان اطلاعات مراقبتی لازم که ممکن است در بهبود نگهداری ایمپلنت به شما کمک کنند را در اختیار شما قرار خواهند داد.

به طور کلی کسی که دندان های خود را به طور کامل از دست داده یا به زودی از دست خواهد داد کاندید مناسبی برای استفاده از ایمپلنت متحرک می باشد. از آنجایی که اندازه کاشت از یک و نیم میلی متر تا شش میلیمتر قطر و طول شش و نیم میلی متر تا هفده میلی متر طول را شامل می شود، تقریبا هیچ کسی برای درمان اوردنچر رد نمی شود.

هزینه ایمپلنت متحرکت چقدر است؟

با توجه به منطقه، نوع کاشت، تعداد ایمپلنت مورد استفاده برای ترمیم نهایی، هزینه ها بسیار متفاوت است. متداول ترین استفاده از دو یا چهار ایمپلنت برای اوردنچر است. در صورت استفاده از مینی کاشت، هزینه بسیار کمتر است. با کاشت منظم می توانید طیف وسیعی از هزینه های درمانی را کاهش دهید.

پاسخ به سوالات شما در معتبرترین مقالات دندانپزشکی